Wie is Inge Rock? 2017-09-07T19:09:00+02:00

Missie van de Inge Rock Academy

“Het is onze missie om in te staan voor de ontwikkeling van mensen en organisaties, op een manier waar de meeste mensen zich nog niet bewust van zijn. Door hun harten te raken, tonen we hen, wie en wat ze kunnen worden. Om deze boodschap over de wereld te verspreiden gebruiken we onze stem, iedere dag. Als teachers, auteurs en coaches zijn we hiertoe in staat en zetten we mensen iedere dag op weg naar hun werkelijke bestemming en doelen. Ik doe mijn uiterste best hierin steeds het leidende voorbeeld te zijn.” – Inge Rock

De start

Tien jaar geleden begon Inge aan haar coaching praktijk in het oude herenhuis van haar grootouders te Tienen, haar geboortestad. Vooraan was een winkelruimte die reeds jaren leeg stond. Met spons, zeemvel, vele flessen ontvetter en tonnen goede wil toverde ze de stoffige ruimte om in een eigen coaching praktijk. Inge Rock Coaching & Speaking was geboren.
Binnen het jaar echter werd deze zaak letterlijk en figuurlijk te klein en wist Inge dat ze moest uitbreiden. Haar agenda stond bomvol met coaching afspraken. Mensen kwamen van Brugge, Eindhoven en  Maasmechelen naar Tienen om door Inge gecoacht te worden. Vooral veel ondernemers, artiesten en toekomstige coaches vonden hun weg naar de Vierde Lansierslaan. De Inge Rock Academy kwam tot stand.

Ondernemer pur sang

Je kent het wel, dat zuivere ondernemersbloed. Steeds meer willen, beter willen, efficiënter, steeds meer omzet genereren. Het is de drive van elke ondernemer. Inge is steeds een ondernemer geweest. Als kind had ze het ondernemersbloed al in de aderen. Toiletpapier verkopen voor de scouts, concertkaarten voor het jeugdkoor, tombolabiljetjes voor school. Hier hield ze van. Met haar fiets zou ze van deur tot deur gaan om te verkopen. Inge heeft steeds van mensen gehouden en heeft onbewust ook steeds de leiding genomen: leider bij de scouts, leider bij het koor, leider in haar klas, leider in haar eigen parfumeriezaak, leider in haar academy. Zonder het te weten was ze niet alleen een ondernemer, maar ook een zeer getalenteerde teacher en leidinggevende. Inge heeft altijd een positieve invloed op mensen gehad en heeft dit nog steeds.

Een keerpunt

Zoals iedereen in het leven, kreeg ook Inge de nodige klappen uitgedeeld en was het niet steeds rozengeur en maneschijn. Haar ouders scheidden toen ze veertien was, haar huwelijk liep op de klippen, haar moeder stierf op zesenvijftigjarige leeftijd aan borstkanker, de zaak die ze opgebouwd had moest ze ten gevolge van de scheiding afstaan, haar vader stierf tien jaar geleden plots aan een hersenbloeding…
Maar Inge bleef overeind staan. Ze moest en zou doorzetten. Niemand zou haar klein krijgen en ze bouwde haar zelfvertrouwen terug op, sterker dan ooit tevoren. Mede dankzij de steun van haar partner, haar kinderen en haar beste vriend en teaching partner Paul Martinelli, heeft ze niet alleen haar privéleven, maar ook een business opgebouwd. Een academy die antwoord biedt aan de noden van vele ondernemers, leidinggevenden en coaches.

Teacher – Leader

Als kind van twee leerkrachten, kreeg Inge het lesgeven, inspireren en motiveren met de paplepel ingegeven. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ze voor een pedagogisch diploma koos. In de jaren ’80 waren de jobs als leerkracht schaars en kwam ze in een job terecht als sales manager en trainer bij de Lancaster Group. Eindelijk kon Inge weer lesgeven!
Dankzij haar pedagogisch diploma en de 20 jaren ervaring in het opleiden van mensen op gebied van leiderschap, communicatie en verkoop, werd het fundament gelegd voor haar vaardigheden als coach.
Toen Inge meer psychologie en persoonlijke ontwikkeling ging studeren, realiseerde ze zich steeds sterker dat er een enorme afstand ligt tussen “willen” en “bereiken”, tussen “idee” en “resultaat”. Maar als men de werking en de mogelijkheden van de geest begrijpt, als men emoties juist weet te interpreteren plus de juiste beslissingen neemt die dienen genomen te worden, is werkelijk alles mogelijk!
Toch was het pas toen Inge met de groten der aarde, zoals Bob Proctor, John C. Maxwell en Paul Martinelli, ging samenwerken, dat de hele puzzel in elkaar viel. Zij gaven haar de wijsheid die ze nodig had om haar vaardigheden in pasklare en doelgerichte programma’s om te zetten. Haar opleidingen in de Verenigde Staten betekenen de kroon op jaren intensief studeren en evolueren. Zij mag de grote meesters der aarde zoals Paul Martinelli, Bob Proctor, Mary Morrissey, Les Brown, John Maxwell en Nick Vujicic tot haar collega’s noemen.
Inge groeide uit tot één van ‘s werelds beste coaches, teachers en sprekers. Zo mocht ze de Torchbearer award, voor haar uitmuntende prestaties in ontvangst nemen.

Auteur

Inge Rock is uiteraard de leider van haar eigen academies, maar ze is eveneens auteur van verschillende boeken, theatervoorstellingen, conferences en seminaries.

Boeken

 1. Je wordt wat je denkt
  Het eerste boek dat Inge in 2009 schreef werd een bestseller. Lannoo zag meteen het potentieel van dit zelfhulpboek en vandaag, zeven jaar na de eerste uitgave, stijgt het boek nog steeds in verkoop.
  Sinds juni 2013 werd het in een vernieuwde editie uitgegeven. Lannoo – 2009
  “Je wordt wat je denkt” werd ondertussen vertaald in het Engels, het Frans, het Kroatisch, het Servisch en het Pools
 2. Ik is een idioot
  Op 1 april 2011 verscheen het boek “IK is een idioot” dat nu nog als E-book verkrijgbaar is. Een klein grappig boekje dat de draak steekt met het alter ego: de andere ik die verantwoordelijk is voor alle drama in het leven. Lannoo – 2011
 3. Leve de liefde
  Het relatieboek “Leve de liefde”, ligt sinds 1 oktober 2012 in de boekenwinkel. Niets is zo boeiend en zo uitdagend als menselijke relaties. In dit boek ontrafelt Inge alle grote misvattingen over relaties en biedt ze concrete inzichten en oplossingen. Lannoo – 2012
 4. Rock your life
  Op 15 oktober 2015 lanceerde Inge haar nieuwste boek ‘Rock your Life’. In dit boek pakt Inge alle principes aan die ons weg houden van de gewenste resultaten. Als we ons blijven verschuilen achter de ideeën en principes die ons niet dienen, zullen we geen nieuwe resultaten kunnen creëren. Lannoo – 2015
  “Rock your life” werd ondertussen vertaald in het Servisch en het Kroatisch.
 5. Denk & Vergroot je invloed
  Op 1 oktober 2017 lanceerde Inge een nieuw werkboek, specifiek gericht naar ondernemers en leidinggevenden. De nood om de communicatie en het leiderschap in bedrijven en organisaties te verbeteren is zeer groot. In dit werkboek geef Inge inzichten en oplossingen in verschillende domeinen: mindset, het ontwaken van potentieel bij teamleden, het creëren van de ideale werkplek en leiderschap. Rockon – 2017

Voorstellingen

Dankzij haar coaching ervaring met sommige van de meest succesvolle stand-upcomedians in Vlaanderen, kreeg Inge de theatermicrobe te pakken. Haar vader heeft steeds toneel gespeeld en haar moeder heeft operette gezongen, maar Inge zelf had nooit op een planken vloer gestaan. Sinds haar drieëntwintigste heeft Inge les gegeven en groepen van honderden mensen toegesproken, maar op een theatervloer daarentegen… Het daagde haar uit.
Door haar inzichten in de werking van de menselijke geest begreep Inge maar al te goed wat een theateromgeving voor haar werk zou kunnen betekenen.
In de gezellige en comfortabele omgeving van het theater zou ze haar confronterende en buiten-de-box ideeën kunnen overbrengen zonder weerstand op te roepen bij het publiek. Toeschouwers zouden zich amuseren, zich goed voelen, maar ze zouden ook kennis en inzichten meekrijgen. Ze zouden geïnspireerd worden en hun bewustzijn zou groeien.
Bovendien, indien je humor gebruikt om je boodschap over te brengen, beklijft je boodschap en wordt het inzicht onmiddellijk toegelaten door je onderbewustzijn.
Net zoals marketeers het onderbewustzijn van de mens weten te bespelen om hen onbewust tot kopen aan te zetten, weet Inge maar al te goed hoe ze mensen kan inspireren tot zelfinzicht, bewustzijn, verandering en actie.
In 2010 ging Inge een samenwerking aan met theatermaker en tekstschrijver Peter Perceval. Dit resulteerde in twee succesvolle theatervoorstellingen:

 1. Ik is een idioot
  In het najaar van 2010 lanceerde Inge haar theatervoorstelling “IK is een idioot”. Ze gebruikte haar eigen ego om het publiek te laten kennismaken met hun ego. Hilarisch en mega herkenbaar.
  Inge speelde deze voorstelling 10 keer en bereikte meer dan 5000 toeschouwers.
 2. Leve de liefde
  Op 12 januari 2013 ging deze theatervoorstelling in première. Naast haar “Leve de liefde” boek bracht Inge pasklare relatietips tot bij het publiek aan de hand van het verhaal van Dirk en Rita die er zelf een potje van maakten.
  Leve de liefde stond 12 keer op affiche en bereikte meer dan 6000 mensen.

Conférences en seminars

Ondertussen is Inge haar pure theaterfase voorbij. Wat ze van Peter Perceval leerde en zelf mocht ervaren door het toneel spelen gebruikt ze in haar conférences en seminars. Bij Inge zal je nooit in slaap vallen. Ze combineert humor en speltechnieken met recht door zee teachings. Een combinatie die op haar lijf geschreven staat!

Op haar palmares staan:

 1. Manifesting power
  Tweedaags seminar met Paul Martinelli – 2011 – Ter Delft, Ekeren
 2. Awake
  Dagseminarie – 2012 – Pieter De Somer aula, Leuven
 3. Me and Money
  Tweedaags seminarie met Paul Martinelli – 2013 – Pieter De Somer aula, Leuven
 4. What’s your BS
  Tweedaags seminarie met Paul Martinelli – 2013 – KU Leuven
 5. Living Full Out
  Dagseminarie met Paul Martinelli – 2013 – KU Leuven
 6. Success Formula
  Dagseminarie met Paul Martinelli – 2013 – KU Leuven
 7. New Results
  Tweedaags seminarie met Paul Martinelli – 2014 – CC Hasselt
 8. Your Power
  Dagseminarie – 2014 – De Stroming, Antwerpen
 9. Girl Power
  Conférence – 2014 – Amsterdam, Antwerpen, Assenede, Bilzen, Brugge, Diest, Genk, Gent, Mechelen, Sint-Truiden
 10. It’s my Life
  Tweedaags seminar – 2015 – De Stroming, Antwerpen
 11. Inpire
  Dagseminarie – 2015 – Zuiderkroon, Antwerpen
 12. Grow
  Dagseminarie – 2016 – Stadsschouwburg, Antwerpen
 13. Man on wire
  Dagseminarie met Paul Martinelli – 2016 – Hilton, Antwerpen
 14. A day about leadership
  Dagseminarie met John C. Maxwell – 2016 – Hilton, Antwerpen
 15. No Bullshit
  Conférence – 2016 en 2017 – Antwerpen, Brugge, Diest, Genk, Gent, Leuven, Mechelen, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Tienen
 16. Vrijheid
  Conférence – 2017 – Antwerpen en Hasselt;

Schrijf je in voor de vraag van vandaag